Víme, co Roztoky potřebují

Poděkování

Vážení občané, milí přátelé,

ráda bych vám poděkovala za hlasy, které jste nám ve volbách dali a děkuji všem, kteří zůstali o volebním víkendu v Roztokách a přišli k urnám. Važme si toho, že se můžeme svobodně rozhodnout koho chceme volit, aniž bychom se museli bát, že za to budeme perzekuováni. Není to zase tak dávno, kdy jsme chodili k urnám povinně a do uren házeli státem vyplněnou kandidátku. Proto ráda zdůrazňuji, jak je důležité a zodpovědné chodit k volbám, které jsou svátkem demokracie.

Až dostanete do rukou Odraz a budete číst tento text, budou již známé výsledky jednání politických stran a sdružení. Já v tuto chvíli mohu jen říci, že jednání o budoucí koalici je v plném proudu a pomalu nabývá svou podobu. Ano, nyní již pomalu. Protože začátek povolebního vyjednávání nabral takových otáček, že ještě v tu noc po volbách byla sestavena koalice čtyř volebních subjektů, které podepsalo memorandum, že již nebudou s nikým jiným vyjednávat. Ale naše politická kultura stále asi není na takové úrovni, aby podpis či jen dané slovo, nebo podání ruky bylo něčím neporušitelným. Tato narychlo postavená loď jménem "Koalice" ztroskotala dříve, než stačila vyplout. A tím se stalo, že sdružení „Cesta pro město" z této lodi vyskočila, využila svého jednoho mandátu, který byl však jazýčkem na vahách, k převážení na druhou stranu. Víme, že na této straně najdeme více zkušeností a doufáme, že i seriózní jednání. Je pro nás velmi důležité pracovat pro své město a nechceme být součástí žabomyších válek. Šaráda, která se odehrála při sestavování první koalice nebyla zase tak veselá, jak by se mohlo zdát.

Koaliční smlouva v tuto chvíli není ještě podepsána, ale brzy se tak stane. Chci popřát členům koalice i členům opozice aby se jim v tomto volebním období pracovalo co nejlépe, aby se navzájem doplňovali a aby bylo blaho města pro všechny vždy na prvním místě.

A vám vážení občané ještě jednou děkuji a přeji krásný barevný podzim.

Eva Sodomová

zastupitelka