Víme, co Roztoky potřebují

Sportovat od...do

Nevycházím z údivu. Podělím se s vámi o zážitek. Je pozdní svěží večer, před osmou, skupina 12 dospělých lidí hrající volejbal a skupina 8 dospělých lidí hrající stolní tenis, v osm přichází městští strážníci, kteří všechny sportovce slušně vypoklonkují z hřiště. My jsme jen sklopili zraky, sklapli podpatky a potupně opustili herní prvky - pingpongový stůl nevyjímaje, ač ten není "za plotem-v prostorách hřiště", stejně jsme byli vykázáni.

Sport - to je přeci ta nejlepší aktivita v dnešní uspěchané době, individuálním světě. Při sportu lidi relaxují, baví se a seznamují se. Sejdou se nadšenci, sportuchtiví lidé, kteří si spolu rádi zahrají volejbal, nohejbal, basket, ping pong či jiný kolektivní sport. Dle mého, by se tato aktivita měla co nejvíce podporovat, ale ne, alespoň v Roztokách ne. Tady se vymýšlí stále nějaké vyhlášky, zákazy a zavírací doby.

Nerozumím tomu, že se sport v dnešní době omezuje od do. Nemělo by to být náhodou od nevidím do nevidím?

Provozní řád hřiště včetně zavírací doby? Jsem snad v bance? Město jistě vynaložilo nemalé peníze na jeho vybudování, aby sloužilo jen do osmi? O prázdninách? A když je vidět nejméně do deseti, uzamkne se v osm?

Proč se berou ohledy na jednoho stěžovatele, kterého prý ruší zvuky z hřiště, ale nebere se v potaz blaho většiny lidí a dětí, kteří chtějí sportovat. Proč v Čechách vždy vyhrává menšina proti většině?

Vyzývám tímto zastupitele či úřad mající nad tímto moc, aby zvážili či odsouhlasili prodloužení provozního řádu, alespoň o prázdninách do 22 hodin, kdy je obecní vyhláškou upraven noční klid. Pro upřesnění: Jedná se o sportoviště na Žalově, u restaurace U hřiště.

Lenka Vozková